SVVV120

Miket kell tudnod, ha a 120 km-es "verseny" kategóriában indulsz?

Az útburkolat a pálya több mint 50%-ban nem aszfalt. Van benne nagyon gyors kavicsos szórt út, de természetesen hazánkra jellemző szántóföld melletti földút, sőt még homok is! Kimondottan nagy esőzés esetén sárral kell számolni, más különben ez egy nagyon gyors terep.

Nincs nagy mászás a pályán, hiszen sehol nem megyünk 250 tengerszint feletti magasság fölé, de a közel 1200 m szintemelkedés árulkodik arról, hogy sok, kicsi emelkedőt kell majd leküzdeni. Igazi versenypálya ez, a legjobban talán a Belga klasszikusokra hajaz, legjobban a "puncheur" típusú versenyzőknek kedvez. Rengeteg lehetőség lesz támadni.

Mezőnyverseny lesz, tehát szélárnyékban, bolyban menni természetesen ér. Könyöklőt használni SZABAD.

Frissítés: Ez egy sarkallatos pont az ilyen eseményeken, hiszen könnyű megnyerni egy ilyen versenyt szimplán azzal, hogy valaki nem áll meg. Mi nem így szeretnénk eldönteni a versenyt, tehát egy kötelező, neutralizált frissítő lesz Olaszfán (78 km-nél), ahol az élbolynak kötelező lesz 3 percet frissíteni. Itt lesz víz, iso, gyümölcs, és néhány sós/édes harapnivaló.

Frissítés leadni nem lehet előre a pontokra. Segítőt lehet küldeni a 2-es és az 5-ös frissítő pontra, Csehimindszentre és Gersekarátra. Itt az út mellett fel lehet adni egy kulacsot vagy zselét. Megállni természetesen meg lehet, de nem lesz kötelező.

A frissítőpontokon nem lesz szerviz lehetőség. Természetesen tudunk segíteni a szerelésben, de kérjük, hogy mindenki úgy készüljön, hogy nem lesz szervezői autó/ csekkpont amiben pótkerékpárok, pótkerekek, belsők, pumpák lesznek elérhetők. A mechanikai problémákat tehát mindenkinek magának kell elhárítani