Határon átnyúló turisztikai csomagok

2024.06.17Határon átnyúló kerékpártúra a Thermal Hotel Balance Lentiből: Egy teljes napot igénybe vevő, kellemesen elfárasztó, mégis élénkítő kerékpáros program a határvidéken. Az egynapos programhoz, két éjszakai tartózkodást javaslunk a Thermal Hotel Balance-ban, félpanziós ellátással és igény esetén kerékpárkölcsönzéssel a hotelben. A vezetett túra Lentiből indul 9:00 magasságában, Mesés Hetés-ben egy kis helyi ízek kóstolóval és ebéddel a Barátságparkban folytatódik, majd a Trópusi kert és orchideafarm meglátogatása következik Dobronakon és az utolsó célpont a ZRP Pomelaj meglátogatása, ahol egy sütési workshopon vesznek részt a vendégek, amelynek eredményét aztán útravalóként viszik is magukkal a visszaútra. Az éjszaka eltöltését Lentiben javasoljuk, ahol másnap a szálloda, illetve a fürdő wellness lehetőségeinek kihasználásával teljessé tehető a megújulás. Célcsoport: aktív kikapcsolódást kedvelők, fiatalok, középkorúak A csomag ajánlott meghirdetési ára: 11 550 Ft / 33 EUR / fő + opcionálisan szállás félpanzióval + opcionálisan kerékpárkölcsönzés (A Thermal Hotel Balance-ban 1 000 Ft/óra; Konkoly lovarda (+36 30/336-9269): 4 óra 2 000 Ft, 8 óra 3 000 Ft, gyerek bicikli 8 óra – 1 800 Ft) Gyerekekkel a szlovén-magyar határrégióban (3-4nap): Egy jó kis családi programot szeretnénk kínálni a szlovén-magyar határrégióban a hagyományok, a természet és a modern világ ötvözésével. A kiindulási helyszín a Thermal Hotel Balance Lentiben. Szállás a hotelben félpanziós ellátással.

1. nap: az első napon Lenti megismerése az elsődleges cél. A Tourinform irodába betérve lehetőség kaphatnak a családok, hogy belecsöppenjenek a City Cooperation II projektből létrehozott mesevilágba és Barnival és a Kerkával fedezzék fel a várost. Ha azonban ehhez nincs kedvük az se baj, egyénileg is végig látogathatóak a nevezetességek. Ha pedig a várost már megismerte a család, akkor érdemes élni a Hotel és a fürdő által kínált fürdési lehetőségekkel. 

2. nap: gyalogos élménytúrát ajánlunk erre a napra Mesés Hetésben. A résztvevők leparkolhatnak Gáborjánházán és innét indulnak el a "Hetés bakancsos kör" elnevezésű túrára. A túra önmagában közel 3 óra időtartamú. Ennek során a hetési táji és néprajzi értékek, illetve a Deák család eredetének megismerésére is lehetőség nyílik. A túra a Zöld utak jelzés (fehér alapon nagy Z) mentén járható körbe, és Szlovéniába is átmegy. Útvonal esetünkben: Gáborjánháza (Zöld jelzés) – szlovén határ – Göntérháza (Genterovci, Szlovénia) – Kámaháza (Kamovci, Szlovénia) – Zsitkóc (Žitkovci, Szlovénia) – Barátság park – Szentistvánlak – Bödeháza – Gáborjánháza. A túra során a Barátság parkban ebéddel, a túra végén, Gáborjánházán kerek perec sütési workshoppal várják a résztvevőket. 3. kép: A fenti túra útvonala Forrás: https://www.goinnature.eu/turautvonalak/tura-3/bodehaza-erdei-kirandulohely.html 3. nap: kijelentkezés a hotelből és indulás Szlovéniába. Délelőtt a Mala Rosa tájházban rövid sütési workshopon vesznek részt a vendégek, amelynek eredményét el is fogyasztják, majd a Adventure Park Lake Bukovniško – Dobrovnik élménypark meglátogatása az ajánlott program. + 1 nap: Ha lehetőségük van rá, akkor maradjanak még 1 napot a vendégek.

 A 3. nap után szállás a Strk Hotel-ben félpanzióval, majd a dobronaki Tórpusi kert és orchideafarm meglátogatása, ami még egy szuper családi program. Minimum 5, maximum 15 fő részvételével indul a program. Célcsoport: családok A csomag ajánlott meghirdetési ára: 14 000 Ft / 40 EUR / fő + szállás félpanziós ellátás + egyéni ebéd első napon +belépőjegy Adventure Park Lake Bukovniško (azért nem képezi a csomag részét, mert életkortól függően változik még csoport esetében is a jegy) + belépő a Tórpusi kert és orchideafarm-ra (5 EUR – a csomag azért nem tartalmazza, mert opcionális) 4 éjszaka a határvidéken: Ennek a programnak a keretében 2 éjszakát ajánlunk Magyarországon (a Hotel Piroskában), majd 2 éjszakát Szlovéniában (a Hotel Bioterme-ben). 1.nap: fürdés Bükfürdőn vagy a szálloda wellness részlegében, majd vacsora a hotelben. 2. nap: először utazás (egyénileg) Oszkóba a Hegypásztor körhöz. Itt séta a hegyen, tájház megtekintése és kézműves foglalkozás, majd ebéd (catering). Utána utazás tovább Hegyhátszentpéterre és ott a tájház vezetett megtekintése következik, majd kovácsbemutató. Ezt követi a Birkás Pálinkaházban egy kóstolóval egybekötött körbevezetés. 3. nap: indulás Szlovéniába, ott a Thermalpark használata, fürdés, wellness. Vacsora és szállás a Hotel Bioterme-ben. 

4. nap: Utazás (egyénileg) az Orchidea Farmra, majd Grad vár látogatás, utána pedig érkezés a Mala Rosa birtokra, ahol finom falatok várják az érkezőket, majd egy rövid sütési workshopon vesznek részt. Vacsora a szállodában. 5. nap: A szálloda által kínált lehetőségek kihasználása és hazautazás. Minimum 15, maximum 20 fő. Célcsoport: idősek, középkoróak, de akár fiatal párok A csomag ajánlott meghirdetési ára: 22 000 Ft / 62,5 EUR / fő (1,5 EUR/525 Ft gyerekkedvezmény) + szállás félpanziós ellátással